Οικία στα Μακεδονικά Χαλκίδας, Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου Europa Hybrid, Mparolas Aluminium

Οικία στα Μακεδονικά, Χαλκίδας

Η νεόδμητη κατοικία στον Ευβοϊκό Κόλπο, δημιουργία της Filippa Mavropoulou Architects, αναδεικνύει τη μοντέρνα αρχιτεκτονική σε όλο της το μεγαλείο, με έμφαση στη λειτουργικότητα και την οικολογική ευαισθησία. Με συνολικό εμβαδόν άνω των 340 τετραγωνικών μέτρων, η κατοικία είναι κτισμένη σε επικλινές έδαφος, προσφέροντας πανοραμική θέα στον Νοτιο Ευβοϊκό Κόλπο. Οι ευθείες και λοξές γραμμές της, σε συνδυασμό με τους επιβλητικούς όγκους που προεξέχουν, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο που ενσωματώνεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.

Η κατοικία είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά πάνελ και ηλιακό θερμοσίφωνα, σε συνδυασμό με νέας τεχνολογίας αντλία θερμότητας. Η θερμοπρόσοψη και τα ενεργειακά κουφώματα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των ενεργειακών αναγκών της οικίας, καθιστώντας την σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Αυτό όχι μόνο μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, αλλά εξασφαλίζει και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για τους ιδιοκτήτες.

Η εταιρεία μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας, ανέλαβε την κατασκευή και την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου Europa Hybrid σε χρώμα Ammos Ral 7024 [SuperDurable] της Neokem. Αυτά τα κουφώματα παρέχουν υψηλή θερμο-ηχομόνωση και συνδυάζονται με τους ενεργειακούς υαλοπίνακες Planistar Evo της Saint Gobain, οι οποίοι προσφέρουν άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Το έργο ολοκληρώθηκε με τη μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ξεκίνησε με την τοποθέτηση μεταλλικών γαλβανιζέ μετόπων για την κάλυψη των κουτιών των ρολών, προσφέροντας τόσο αισθητική αρτιότητα όσο και επιπλέον μόνωση. Ακολούθησε η τοποθέτηση των ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου και ολοκληρώθηκε με την προσθήκη γυάλινων καγκελών με αλουμινένιες επιδαπέδιες βάσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στους εξωτερικούς προβόλους της κατοικίας. Η μοντέρνα και ανθεκτική περίφραξη αλουμινίου ολοκληρώνει την ασφάλεια και την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου.

Η κατοικία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύγχρονου σχεδιασμού με οικολογική συνείδηση και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες των σύγχρονων ιδιοκτητών. Είμαστε υπερήφανοι που υποβάλουμε αυτήν την πρόταση για τα βραβεία, αναδεικνύοντας την αριστεία στην αρχιτεκτονική και την κατασκευή, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την υψηλή αισθητική.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ψευτόκασες: Μεταλλικές γαλβανιζέ με μετόπες για την κάλυψη των κουτιών από τα ρολά.
  • Συρόμενα Επάλληλα Κουφώματα: Europa ESS47 Hybrid με στενό γάντζο επάλληλου μόλις 2,5cm & σύστημα ανασηκώμενου μηχανισμού HS-200.
  • Ανοιγόμενα Κουφώματα: Europa EOS60 Hybrid με περιμετρικό μηχανισμό για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Ρολά: Europa 950 Hybrid με φυλλαράκια διάτρητα αλουμινίου TV-9227-10 & απλά TV-9240 με μοτέρ.
  • Πόρτα: Θωρακισμένη ασφαλείας Class 4 με εξωτερικά επένδυση από μαύρο γυαλί Golden Door.
  • Γυάλινα Κάγκελα: Επιδαπέδια βάση αλουμινίου SD με τζάμια 8+8mm Triplex.
  • Περίφραξη: Αυλόπορτες – Αυλόγυρος Αλουμινίου SD

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Filippa Mavropoulou Architects

Εικόνες: