επίπεδα ασφαλείας για τα κουφώματα αλουμινίου

Τα επίπεδα ασφαλείας για τα κουφώματα αλουμινίου

Για να οχυρωθεί ένα κτίριο έναντι μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση περιλαμβάνει την ανάλυση όλων των πιθανών σημείων πρόσβασης στο εσωτερικό περιβάλλον. Κάθε άνοιγμα, όπως οι πόρτες εισόδου, τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, απαιτεί προσαρμοσμένα πλαίσια αντιδιαρρηκτικής προστασίας. Αυτή η σχολαστική εξέταση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των διαφορετικών βαθμών κινδύνου που συνδέονται με την εισβολή και για τον προσδιορισμό των απαραίτητων επιπέδων αντίστασης.

Μεταξύ αυτών των ανοιγμάτων, οι πόρτες εισόδου, τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες θεωρούνται συχνά ευάλωτα σημεία στην ασφάλεια μιας κατασκευής. Παρά το γεγονός ότι είναι κλειστά και κλειδωμένα, η εγγενής αδυναμία τους σε σύγκριση με τη συμπαγή τοιχοποιία του κτιρίου αποτελεί δυνητική απειλή.

Εισάγετε τα κουφώματα αλουμινίου, τα οποία υποβάλλονται σε αυστηρή πιστοποίηση από παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές, τηρώντας τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Η διαδικασία αξιολόγησης χρησιμοποιεί ένα σύστημα έξι βαθμίδων (που κυμαίνεται από RC1 έως RC6 με αύξουσα σειρά αντοχής στη διάρρηξη) για να χαρακτηρίσει με ακρίβεια την ικανότητα των κουφωμάτων να αντέχουν τόσο σε στατική όσο και σε δυναμική πίεση. Η αξιολόγηση αυτή περιλαμβάνει τις προκλήσεις που θέτουν διάφορα εργαλεία και χειροκίνητες προσπάθειες διάρρηξης, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη κατανόηση της στιβαρότητας και της αξιοπιστίας του πλαισίου στην αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Οι κατηγορίες αντίστασης στη διάρρηξη RC

Αντιδιαρρηκτική κατηγορία RC1 (WK1)
Χρόνος Αντοχής 0 λεπτά – Περιστασιακός διαρρήκτης – RC1 είναι η πρώτη κατηγορία που αναφέρεται μόνον στην ανθρώπινη δύναμη που μπορεί να ασκηθεί με τα χέρια και το σώμα. Αντίσταση σε χρήση σωματικής βίας, όπως κλοτσιές, σπρώξιμο με τον ώμο, τράβηγμα προς τα έξω.

Αντιδιαρρηκτική κατηγορία RC2 (WK2)
Χρόνος Αντοχής 3 λεπτά – Περιστασιακός διαρρήκτης – RC2, είναι η δεύτερη κατηγορία και περιλαμβάνει πέραν της ανθρώπινης δύναμης, μεγάλα κατσαβίδια, σφήνες, πένσες και τανάλιες. Ένας υαλοπίνακας ασφαλείας σύμφωνα με το ΕΝ 356 απαιτείται για την κλάση RC2.

Αντιδιαρρηκτική κατηγορία RC3 (WK3)
Χρόνος Αντοχής 5 λεπτά – Διαρρήκτης – RC3, η τρίτη κατηγορία, περιλαμβάνει τα εργαλεία της κατηγορίας RC2, και πρόσθετα μεταλλικό λοστό, μικρό χειροκίνητο δράπανο και άσκηση συγκεκριμένης υδραυλικής πίεσης στα ευαίσθητα σημεία του κουφώματος όπως μεντεσέδες, πείροι και κλειδαριά.

Αντιδιαρρηκτική κατηγορία RC4 (WK4)
Χρόνος Αντοχής 10 λεπτά – Έμπειρος διαρρήκτης – RC4, η τέταρτη κατηγορία, περιλαμβάνει εκτός από το πριόνι και πρόσθετα εργαλεία όπως λοστό, σφυρί, καλέμι και ένα τρυπάνι μπαταρίας.

Αντιδιαρρηκτική κατηγορία RC5 (WK5)
Χρόνος Αντοχής 15 λεπτά – Πολύ έμπειρος διαρρήκτης – RC5, η πέμπτη κατηγορία, περιλαμβάνει εκτός από τα εργαλεία χειρός και ηλεκτρικά εργαλεία όπως τρυπάνι, σέγα και δισκοπρίονο με διάμετρο δίσκου max 125mm. Το κούφωμα φέρει αλεξίσφαιρο γυαλί σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 356.

Αντιδιαρρηκτική κατηγορία RC6 (WK6)
Χρόνος Αντοχής 20 λεπτά – Πολύ έμπειρος διαρρήκτης – RC6, η έκτη κατηγορία, περιλαμβάνει εκτός από τα εργαλεία χειρός και ισχυρά ηλεκτρικά εργαλεία όπως τρυπάνι, σέγα και δισκοπρίονο με διάμετρο δίσκου max 230mm. Το κούφωμα φέρει αλεξίσφαιρο γυαλί σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 356.