Οι τύποι των τζαμιών για τα κουφώματα αλουμινίου

Το τζάμι (υαλοπίνακας) είναι το κύριο μέρος της συνολικής επιφάνειας ενός παραθύρου και αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο περίπου το 70% – 80% της επιφάνειάς του. Έτσι, η επίδρασή του στην ενεργειακή απόδοση, την ηχομόνωση και την ασφάλεια είναι πολύ μεγάλη.

Επιπλέον, ένα ειδικό αέριο Argon (μη τοξικό) μπορεί να εφαρμοστεί σε διπλά και τριπλά τζάμια για ενισχυμένη θερμομόνωση. Σημειώστε ότι ένα σύστημα παραθύρων, ανάλογα με το σχεδιασμό του, μπορεί να δεχτεί συγκεκριμένα πάχη τζαμιού. Τα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου, εκτός από την ενισχυμένη θερμομόνωση λόγω των ειδικών πολυαμιδίων, κατά κανόνα δέχονται τζάμια μεγαλύτερου πάχους.

Μονός Υαλοπίνακας: Απλός και Οικονομικός

Οι συγκεκριμένοι υαλοπίνακες αποτελούν την παλαιότερη και απλούστερη μορφή υαλοπινάκων. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα και μόνο κρύσταλλο σε διάφορα πάχη (συνήθως από 3 mm εως 12 mm) το οποίο έχει περιορισμένες δυνατότητες θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, τα παράθυρα μονής υάλωσης είναι ιδανικά για γκαράζ, αποθήκες και άλλα μη θερμαινόμενα βοηθητικά κτίρια. Επίσης, όταν τα παράθυρα μονής υάλωσης σπάσουν, είναι λιγότερο δαπανηρά για την επισκευή, καθώς χρειάζεστε μόνο ένα υαλοπίνακα. Εάν η ενεργειακή απόδοση είναι κατι που σας ανυσηχεί, οι επιλογές διπλής ή τριπλής υάλωσης είναι αναγκαστική επιλογή.

 

Διπλός υαλοπίνακας: Αποτελεί το νέο πρότυπο

Ο διπλός υαλοπίνακας αποτελείται από δύο τζάμια τα οποία ενώνει συνήθως ένα πηχάκι υάλωσης από αλουμίνιο ή πολυαμίδιο και είναι σφραγισμένα περιμετρικά με ειδική κόλλα. Προσφέρουν σαφώς υψηλότερη θερμομόνωση και ηχομόνωση σε σχέση με τους μονούς υαλοπίνακες, στους οποίους χρησιμοποιείται μόνο ένα τζάμι.

 

 

Διπλός ενεργειακός υαλοπίνακας: Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων χάρη στη μείωση των ενεργειακών αναγκών.

Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες, γνωστοί και ως υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής, αποτελούν συνθέσεις τζαμιών με δομή παρόμοια όπως αυτή των συμβατικών διπλών υαλοπινάκων, οι οποίοι όμως διαθέτουν τζάμια ειδικού τύπου για υψηλότερη θερμομόνωση με ειδικό μονωτικό αέριο στο διάκενό τους.
Συγκεκριμένα, αποτελούνται κι αυτοί από δύο τζάμια ενωμένα μεταξύ τους με ένα προφίλ αλουμινίου, τα οποία σφραγίζονται περιμετρικά με ειδική κόλλα. Το ένα τζάμι είναι ένας απλός συμβατικός υαλοπίνακας (clear float glass), ενώ το δεύτερο τζάμι έχει υποστεί ειδική επεξεργασία κατά την οποία εφαρμόζεται μια επίστρωση χαμηλής εκπομπής (χαμηλό-E), ώστε να διαθέτει υψηλή ανακλαστικότητα στην υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου, περιορίζοντας έτσι σημαντικά τη μετάδοσή της σε εσωτερικούς χώρους. Επιπρόσθετα, όπως προαναφέρθηκε, στο διάκενο μεταξύ των δύο τζαμιών συμπληρώνεται ευγενές αέριο (argon), το οποίο διαθέτει αυξημένες θερμομονωτικές ιδιότητες.
Έτσι, μέσω των διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων επιτυγχάνονται χαμηλότερες θερμικές απώλειες από το εσωτερικό προς το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού σας. Επιπλέον, μειώνεται η ανεπιθύμητη ζέστη που οφείλεται στην είσοδο της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας το καλοκαίρι, διασφαλίζοντας έτσι περισσότερη δροσιά.

Τριπλοί Υαλοπίνακες: Εξαιρετική Ενεργειακή Απόδοση

Οι τριπλοί υαλοπίνακες ενσωματώνουν τρεις στρώσεις γυαλιού, ώστε να διασφαλίσουν πολύ υψηλή θερμομόνωση και να ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση μιας οικίας.
Με δύο διαθέσιμες επιφάνειες για εφαρμογή χαμηλού-Ε, ελάχιστη θερμότητα μεταφέρεται μέσα στο σπίτι από την ακτινοβολία του ήλιου, προσφέροντας ένα δροσερότερο περιβάλλον το καλοκαίρι, ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλή ηλιοφάνεια. Εκτός από την εξαιρετική θερμομόνωση, οι τριπλοί υαλοπίνακες προσφέρουν επίσης πολύ υψηλή ηχομόνωση, συμβάλλοντας σημαντικά σε ένα πολύ καλύτερο βιοτικό επίπεδο.